Mats Molén - Vetenskap, ursprung och skapelse
Vetenskap, ursprung och skapelse

Av Mats Molén

Hej - du som är ung!

Hej du som är ung! (Och alla andra som läser detta!)

Alla saker är inte lätta här i livet. Men, man måste kämpa på även om det är jobbigt ibland!

Jag bryr mig!

Många tänker en del på sex. Det är ju därför vi finns här ... Det som står i texten här nedan handlar lite om det. Där finns även en länk med mer information om detta "spännande" ämne.

Det finns många saker i livet som är viktiga. Här är några av dem.

  • Man måste vara ödmjuk och kunna inse att man gjort fel ibland, så att man måste ändra sig. Det är ju ganska lätt att ändra sig om man räknar fel på ett matematik-tal, men det är ofta svårare när det rör personliga saker. Om man inte kan ändra sig blir det lätt konflikter. Men, ödmjukhet är INTE samma sak som mjäkighet. När människor är mjäkiga säger de "ja" till allt, eller orkar inte bry sig. Då kan allt gå fel, som det gjorde i Hitlers Tyskland - det var för få som vågade säga emot ordentligt redan från början. (MEN - man kan och hinner inte alltid bry sig om allt, man kan och hinner inte alltid säga ifrån - då skulle man inte kunna leva till slut. Men - det är bra att man ser till att man bryr sig när det är något viktigt där man kan påverka på ett positivt sätt.)
  • Alla människor är lika mycket värda, oberoende av kunskaper, beteende, religion och vilket land man kommer ifrån. Den som är bra på att sitta tyst och stilla är lika mycket värd som den som är duktig i idrott. (Men, den som är duktig i idrott får ofta mer uppmärksamhet.) De som är rasister är ofta rädda, av olika skäl. Men många problem bygger även på okunskap. En del rasism kommer från att vissa människor tror de är bättre än andra och därför vill härska över andra.
  • Droger ger en kort njutning, men sedan kan saker lätt bli fel. (Det är många, många som upptäckt det ...) Om det blivit fel kan man tala med en vuxen, som man har förtroende för, som ofta har stor erfarenhet av livet. En bra vuxen kan hjälpa till så att man kan gå vidare, om något blivit jobbigt.
  • En del tror att meningen med livet är sex. Och, i dag är det ofta inte ens seriöst utan många gånger helt utflippat ... Men alla mår bäst av seriösa relationer, speciellt barnen. Och nästan alla könssjukdomar skulle försvinna om alla i en generation var trogna mot varandra.
  • Tänk på det!

    Man måste vara smart och ta ansvar! Inte bara gå på snabba känslor!

  • Det finns förlåtelse för allt, om man är ärlig och vill ändra sig, även om inte alla människor vill förlåta varandra. Den som inte förlåter andra har ofta svårt att vara ödmjuk (men, det är inte alltid lätt att förlåta riktigt hemska saker). Om människor pratar med varandra, och försöker förstå varandra, kan man ofta lösa konflikter.

Läs gärna mer här eller på någon hemsida vi länkar till!

Här är lite om meningen med livet.

Seriösa frågor om vårt ursprung kan skickas till hemsidan www.genesis.nu.

Frågor kan även skickas genom hemsidan www.dinosaurier.nu.

Hälsningar

Mats Molén

<< Till startsidan