Mats Molén - Vetenskap, ursprung och skapelse
Vetenskap, ursprung och skapelse

Av Mats Molén

Mer sex?

Sex kan vara bland det skönaste man kan uppleva. (Gissa varför det finns så mycket människor på jorden!) Men, det kan också vara bland det hemskaste - om det blir fel.

Man kan säga att: - Sex är känsligt! (Det är nog bara religion som är mer känsligt.)

Hur skall man fixa det så att man får det som är bra men slipper det som är dåligt? Det är svårt att få det så att allt alltid blir perfekt - vi människor är inte perfekta. Men, det finns några råd som kan hjälpa till.

1. Gör bara det du vill - annars ångrar du dig efteråt. (Undvik alkohol o dyl - då förändras ofta viljan under några timmar ...)

2. Allt sex är inte nyttigt. Hygien är ofta extra viktigt. Speciellt damer är känsliga, speciellt när de är unga. Om man har "otur" kan man få besvär under lång tid. (Det går inte att sätta någon biologisk åldersgräns när det blir mindre känsligt, men vid typ 18-20 år är det säkert biologiskt helt "färdigt". Mens är INTE samma sak som att det är "färdigt".)

3. "Rump-sex" är inte bra - den delen av kroppen är bara till för utgående transport. Det finns många som skadat sig (förutom att det inte är speciellt hygieniskt). (Det finns en del annat som inte heller är bra - men det kan man lättare förstå om man tänker pytte-lite ...)

4. Och - som det står i det stycke som länkade hit - det är bäst med en partner, av många olika skäl.

5. En del är rädda för att njuta (det gäller mest tjejer, eftersom det är så mycket olika känslor inblandade), en del behandlar andra som sexobjekt (gäller mest killar - det är lätt att se).

Vad vill Gud?

Om Gud har skapat sex och dessutom uppmanat oss att vi skall föröka oss, och dessutom har gjort så att det inte bara är någon gång ibland man kan ha sex (djur är på löpen ibland - men människor kan ha sex nästan när som helst), och dessutom har gjort all känsel i våra kroppar - då kan det inte vara fel! Gud vill att vi skall ha det bra och kunna njuta!

Men - eftersom Gud är mycket större än oss så reagerar han inte på samma sätt. För Gud är det kanske samma känsla att se människosex (Gud ser allt, överallt, hela tiden ...) som när vi människor ser bakterier eller fiskar föröka sig - det är inte som när en del killar ser på sex ...

Bibeln beskriver även att man "blir en kropp" med den person man har sex med. Det kan kännas så - och på något sätt är det också så. Man binder sig djupare till någon människa, lämnar kvar en del av sig själv/sitt inre/sin person hos den andra, när man har sex. Det är den första huvudorsaken till att Gud menar att vi skall vara trogna. Om man lämnar delar av sig själv hos för många kan den rättaste, djupaste känslan försvinna och man kan bli mer som ett djur.

Additionen 1+1=2 - ja den är det riktigaste. Man kan se många exempel i Bibeln på hur folket och speciellt kungarna ofta gjorde "sex-fel". Och, det blev många problem som följde med dessa felaktiga beteenden - avundsjuka, hat, mord, avgudadyrkan, krig osv, osv, osv.

Slutsats, för att det skall bli rättast:
Ha sex - men bara om du vill, bara det du vill, bara när du vill, bara när du vuxit klart och bara med en person.

(När det blir fel - för det blir ofta fel - så kan man enligt Bibeln få riktig förlåtelse. Det gäller även damer. Men i vissa länder/områden/kulturer diskrimineras ofta damer som "råkat ut för något". Ingen verkar vilja se att det även behövs en gubbe för att fullborda det som skett - han går ofta fri.)

<< Tillbaka

Sidor


Länkar


Ateistens hjälp att förbli ateist: När man förstår att det finns något mer - sätt in en symbol! Man får tro vad man vill, men denna tro skall inte presenteras som naturvetenskapliga fakta i våra läroböcker!

“Nästan alla skapelse­be­rät­telser innehåller en känsla av vördnad inför något större -­ en Gud eller Gudinna -­ och vi kan se dem som starka sym­boler för livets födelse och utveckling på jorden.”

Biologi Spektrum, Liber Utbildning AB, Stockholm 1995, sid 386.