Mats Molén - Vetenskap, ursprung och skapelse
Vetenskap, ursprung och skapelse

Av Mats Molén

Jättar i Bibeln?

4. Jättar i Bibeln?

På den här sidan finns svar på (snart) några frågor som man kan ställa om kristen tro. Många frågor har redan sitt svar, ute på nätet. Så - därför ger jag ofta bara ett kort svar här samt sedan en länk till någon site där det finns en längre förklaring.

Om du saknar svaret på DIN fråga - gå in på kontaktsidan och ställ frågan där. Då kommer vi att lägga in ett svar på nätet och kanske svara dig personligen också.

Frågor

Fanns det jättar i Bibeln? (1 Mos 6:1-4.) (Det fanns långa män, men det är något annat det.)

Svar:
Förr i tiden kallade härskarna/kungarna sig för gudar. Deras söner var då "guds söner". Dessa tog till hustrur alla de kvinnor de ville. Att vara "namnkunnig" betyder att man är känd på något sätt. Vi kan därför förstå att dessa män var stora till namnet, inte till kroppen - de var ungefär som Hitler eller Stalin. Med ett sådant beteende från härskarna förstördes snart människosläktet.

"Guds söner" är INTE änglar - som en del tror. De änglar som beskrivs i Bibeln kan inte få barn med några andra, varken med människor eller med sina egna.

Jättar - lite längre och annorlunda svar.

<< Tillbaka

Sidor


Länkar


Människan förlorar sin särställning i denna lärobok. Vi är bara djur, och inget annat. Ateistisk tro som presenteras som fakta och naturvetenskap.

"Människan brukar ibland kallas ‘skapelsens krona’ men är i själva verket ett resultat av en mycket lång utveckling. Förenklat kan man säga att våra förfäder en gång i tiden simmade i forntida hav eller kröp på urtidshavets botten."

Bios - Biologi för högstadiet, Natur och Kultur 1986.